ER DU FRA USA?

Posted in Personal, USA

Igennem de sidste mange år har jeg modtaget rigtig mange spørgsmål vedrørende USA. Der er dog et spørgsmål som jeg er blevet stillet igen og igen. Jeg har blogget i rigtig mange år efterhånden. Jeg startede med at blogge på bloggen Danish Girl In An American World hvor jeg bloggede om mit liv i USA, samt andre personlige ting men også skønhedsrelateret ting da det altid har været min største passion.

Dengang blev jeg altid stillet spørgsmålet om jeg var fra USA –  svaret er simpelt – nej det er jeg ikke. Men selvom svaret er simpelt har det været svært at sætte de rigtige ord på svaret, da hele historien der omhandler min tid i USA er meget emotionel for mig.

I den sammenhæng har jeg samlet mange af de spørgsmål jeg ofte bliver stillet i sammenhæng med spørgsmålet om jeg er fra USA. Hvis der er flere spørgsmål må i endelig skrive!

ER DU DANSKER?

Jeg er pæredansk. Jeg er oprindeligt fra Nykøbing Falster, hvor hele min familie er fra. Vi flyttede derfra da jeg var lidt ældre og boede lidt udenfor København indtil jeg var 13 år, hvor vi flyttede til USA.

HVORFOR FLYTTEDE DU TIL USA?

Da jeg var 13 år, valgte mine forældre at flytte til USA fordi min far havde fået tilbudt sit drømmejob. De har altid haft en drøm om at flytte til USA og da muligheden viste sig, tog de chancen. Jeg er den ældste og derfor påvirkede flytningen mig mere, end mine to søskende.

Det var rigtig hårdt at flytte fra alt det man kender og er vant til. Et nyt land med et fremmed sprog man ikke kender – jeg snakkede ikke Engelsk på det tidspunkt. De eneste ord jeg kunne var Hello og Goodbye, samt at tælle til 10. Det var ekstremt grænseoverskridende for mig, da jeg ikke turde snakke Engelsk med folk i starten. Jeg var virkelig bange for at sige noget forkert som de senere hen kunne bruge imod mig og gøre grin med mig. Det var en rigtig hård start for mig, i en rigtig dum alder – 13 år og den værste teenager!

HVOR LANG TID HAR DU BOET I USA?

Jeg nåede at bo i USA i 10 år. Det er virkelig lang tid og næsten halvdelen af mit liv på det tidspunkt da jeg flyttede tilbage til Danmark. Det har været 10 meget specielle år og er dybt taknemmelig for at have oplevet at bo i USA, for jeg ved der er mange derude som går med den drøm om at bo der, men ikke kan.

HVORFOR FLYTTEDE DU TILBAGE TIL DANMARK?

Jeg havde det rigtig svært i USA og jeg faldt aldrig rigtig til – ikke på samme måde som mine søskende. De er noget yngre end mig og i dag er de mere amerikanere end de er danskere, på trods af de stadig er danske statsborgere. Jeg følte at jeg havde hele mit liv i Danmark og sådan havde jeg det fra første dag vi ankom til den dag jeg forlod USA.

Jeg har haft nogle skønne oplevelser i USA som jeg er dybt taknemmelig for at have oplevet, men på samme tid er jeg gået glip at mange oplevelser i Danmark. Jeg nåede f.eks. ikke at færdiggøre min folkeskole i Danmark, derfor nåede jeg ikke at være udklædt og smide karameller i 9. klasse – jeg har ikke fået min danske hue og kørt i vogn. Jeg har ikke oplevet mange af de danske traditioner som jeg ville ønske jeg havde oplevet. Jeg er dog også klar over at der er mange danskere som ikke har oplevet de traditioner, men det er nogle jeg selv ønskede jeg kunne have oplevet. På samme tid har jeg som sagt været heldig at opleve nogle andre traditioner i USA, som mange andre aldrig kommer til.

HVORNÅR FLYTTEDE DU TILBAGE TIL DANMARK?

Jeg flyttede tilbage til Danmark i slutningen af 2012, så i år er det fem år siden. Tiden flyver og jeg føler det er meget mere end fem år siden jeg flyttede.

FLYTTER DU ALDRIG TILBAGE TIL USA?

Nej, aldrig. Jeg kan tydeligt huske den første gang jeg besøgte USA efter at jeg var flyttet tilbage til Danmark og da min far hentede mig gik der ikke mere end 30 sekunder før jeg sagde at jeg aldrig ville bo i USA igen. Den bekræftelse var guld værd, for det bekræftede jo at min beslutning om at flytte var den rigtige.

FLYTTER DINE FORÆLDRE ALDRIG TILBAGE TIL DANMARK?

Inderst inde ønsker jeg da at de en dag kommer hjem, men det kommer aldrig til at ske. Det er deres drøm at bo i USA og jeg er glad for de udlever deres drøm.

PÅVIRKER DET DIG IKKE?

Jo, bestemt. Jeg har haft den her snak med mine forældre mange gange. Det er da svært at bo så langt fra sine forældre, for jeg kan ikke bare lige smutte hjem forbi til aftensmad eller whatever man normalt gør. Det påvirker mig da også at de aldrig kommer til at kende min kæreste ligeså godt som f.eks. mine søskendes kærester. Min mor er den eneste der har mødt min kæreste, udover min familie i Danmark naturligvis. Min far og søskende har endnu ikke mødt ham og det er da lidt trist, for ville elske hvis de kunne møde hinanden men det kommer.

JEG FØLER MIG RODLØS

På mange måder føler jeg mig ekstremt rodløs. Der er rigtig mange som ikke forstår hvorfor jeg føler mig rodløs – de siger altid “du har jo selv valgt at flytte”. Det er også rigtigt, men det er stadig svært. Man føler sig rodløs, især når ens familie bor i et andet land. USA vil altid føles som mit hjem så længe mine forældre bor der og der kommer de jo altid til – derfor er det ikke nemt og den følelse af rodløshed vil altid være i mig. Det er en ond cirkel!

ER DU GLAD FOR DIN BESLUTNING?

Jeg er super glad for jeg flyttede tilbage til Danmark. Det er nok en af de bedste beslutninger jeg nogensinde har taget i mit liv og jeg har ikke på noget tidspunkt fortrudt. Det var en meget svær og ekstrem hård beslutning, selvom det var det jeg ville – jeg efterlod jo min familie og det liv jeg havde haft de sidste 10 år. Det var ikke nemt og de første par år i Danmark var også super hårde. Men jeg har på ingen måde fortrudt og den dag i dag har jeg den bedste mand i mit liv, en hund og to katte som jeg virkelig elsker og mit liv er som jeg gerne vil have det. Jeg kunne ikke bede om mere!

TAK FOR SPØRGSMÅL

Tusind tak til alle dem som har stillet mig spørgsmål og spurgt ind til min tid i USA. Hvis der er noget som jeg ikke har svaret på, eller noget i er nysgerrige omkring må i endelig spørge og så svarer jeg på det så godt som jeg kan! ☺️

September 3, 2017
/
Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Camilla Christine

  Åh man bliver helt nostalgisk, 10 år er alligevel også lang tid.
  Min bedste veninde kommer også fra Nyk og flyttede til Usa sidste år, nu er de dog hjemme igen på uvidst tid, men jeg nyyyyyder det. Bonus er dog at man får lækre sæson oreos med hjem <3. mums.

  September 3, 2017 at 18:52
  • Reply Vanessa

   10 år er ekstrem lang tid. Hvor i USA boede de?

   Hihi, jeg ELSKER Oreos. De er så lækre og alle de limited edition Oreos er endnu bedre! 🙈

   September 3, 2017 at 18:55
 • Reply Katja Berger

  Der er altid nogle ting man må give afkald på, når man bor langt fra sin familie. Jeg har selv familie i USA og der er både savn og glæder ved det. Jeg er dog mest glad på deres vegne. Og så må jeg indrømme, at jeg ville elske at flytte til USA, så jeg er stadig dybt misundelig på at du fik chancen. 😉

  September 4, 2017 at 10:57
  • Reply Vanessa

   Det er rigtigt – man må altid give afkald på nogle ting, men det er stadig svært. Det er ikke nemt at have “to” hjem – man føler sig evigt splittet desværre.

   September 4, 2017 at 12:24
 • Reply Camilla

  Det lyder godt nok fedt og det vildt du boede der i 10 år 🙂

  September 4, 2017 at 12:17
  • Reply Vanessa

   Det er lidt vildt. 10 år er lang tid, men det var både fedt men også knap så fedt til tider ☺️

   September 4, 2017 at 12:25

  Leave a Reply

  You may also like

  Translate »