HVAD SÅ NU?

Posted in Uncategorized
Jeg har taget den store beslutning, at stoppe på mine HF enkeltfag. Yes, det er en lidt svær pille at sluge, men sådan er det. Forløbet gik bare ikke som det skulle, og jeg fik ikke den hjælp jeg skulle fra skolen. Det gjorde det virkelig hårdt, og ulideligt for mig. Det ærger mig enormt meget, for det var en svær beslutning, nu hvor jeg havde kæmpet så hårdt for at komme til Danmark.
Hvad så nu? Det ved jeg ikke. Som de mange andre unge i Danmark, har jeg søgt ind på en uddannelse. Om jeg kommer ind, det til tiden vise. Jeg krydser mine fingre, og håber på det bedste. Hvis jeg ikke kommer ind på den uddannelse som jeg har søgt, så har jeg virkelig ingen idé om hvad jeg så skal.
Med denne her beslutning kommer bekymringer. Både fra mig selv, min familie og mine venner. Min telefon arbejder i døgndrift. Det er så rart, at have så fantastiske mennesker i sit liv, uden tvivl. Folk som virkelig holder af en, og bare vil det bedste for en. De har været en stor støtte i denne her forvirret situation.
Det var jo slet ikke sådan her, at det hele skulle gå. Jeg har været så glad for at være i Danmark de sidste tre måneder, uden tvivl. Også selvom at de første tre måneder har været noget lort, og slet ikke har været nemme. Alle mine planer, er mere eller mindre røget i vasken, og det er bare ikke gået som forventet. Med alt det, har jeg overvejet at rejse tilbage til USA indtil jeg får ord fra skolen om jeg er optaget. Det er selvfølgelig ikke en mulighed, som jeg har lyst til at bruge, for jeg vil rigtig gerne blive i Danmark. Men jeg overvejer den da.
Med det sagt, må vi jo se hvad der sker. Lige nu, som i dette sekund har jeg virkelig ingen idé.
April 3, 2013
/
Previous Post Next Post

16 Comments

 • Reply Maja

  Men kan du overhovedet blive optaget på en uddannelse her i Danmark når du mangler bevis for dit kundskab til dansk? Altså hvis det er et krav om optagelse, så er det måske meget let at finde ud af om du skal blive eller tage tilbage til USA?

  April 3, 2013 at 17:01
 • Reply Vanessa

  Det er en lidt anden uddannelse jeg har søgt ind på. Èn hvor jeg rent faktisk kan bruge min Amerikanske også. Tjah, let og let. Jeg vil jo gerne være i Danmark, det er jo det der er problemet. Føler ikke rigtig at USA har mere tilbage at give mig. Eller, i hvert fald ikke lige nu. Det er bestemt ikke et let valg fra min side.

  April 3, 2013 at 17:03
 • Reply Maja

  Hov, nej heller ikke let i den forstand. Men hvis der nu ikke var nogen mulighed for at blive optaget, var der måske ikke så meget at blive for. På dén vinkel jeg tænkte 🙂

  April 4, 2013 at 10:04
 • Reply Trisse

  Kram <3

  Håber du finder ud af det.

  April 4, 2013 at 10:04
 • Reply Vanessa

  Tjah, det er måske rigtig nok. Men har bare slet ikke lyst til at tage tilbage til USA. :/

  April 4, 2013 at 10:05
 • Reply Vanessa

  Tak <3

  April 4, 2013 at 10:06
 • Reply Anonym

  Kære Vanessa
  Jeg har fulgt din blog igennem længere tid både denne og den amerikanske, men har endnu ikke kommenteret, da jeg for det meste forholder mig anonym i "blogland".
  Men da jeg læste dette indlæg følte jeg, at jeg blev nødt til at skrive en lille kommentar til dig, da jeg på mange måder kan sætte mig fuldstændig ind i, hvordan du har det.
  Jeg bor nemlig selv i USA og har gjort det i nogle år nu, og har ligesom du havde det, et kæmpe savn til Danmark, og føler ofte, at jeg ikke "hører hjemme" i USA. Men på den anden side, så ved jeg også, at det vil være utroligt svært for mig at vende tilbage til Danmark, fordi selvom man føler sig dansk hele vejen igennem, så er man alligevel blevet "amerikaniseret" af at have boet i USA igennem en lang periode, så I Danmark føler jeg mig heller ikke helt "hjemme" længere. Så på en måde føles det lidt som at være i "ingenmandsland", da man ikke føler sig 100% hjemme nogen af stederne, og dermed er det en kæmpe beslutning at træffe.
  For man kan jo heller ikke bare blive ved med at flytte frem og tilbage, for det bliver man jo bare endnu mere rodløs af 🙁
  Jeg var fuld af beundring af dig, da jeg læste om din kamp og endelige beslutning om at flytte til Danmark. Og jeg har levende kunnet sætte mig ind i, hvordan det har været svært for dig at komme tilbage til den "danske verden" efter flere år i USA…især også fordi din nærmeste familie stadig bor derovre.
  Nå, ved ikke lige hvad jeg ville med alt det her….bare fortælle dig, at jeg forstår din svære situation, og at jeg virkelig håber, at du finder den rette løsning, så du kan blive glad igen, hvad enten det bliver i Danmark eller i USA!
  Held og Lykke med at komme ind på uddannelsen!
  Kram D. A.

  April 5, 2013 at 12:23
 • Reply Nana Palm

  puha, trist at høre det ikke gik så godt på HF 🙁 Men hvilken uddannelse vil du så tage nu? 🙂 Og hvis det ender med du kommer tilbage indtil du høre svar, skal du bare vide jeg rigtig gerne vil mødes til en lille hygge stund på Starbuks 😉

  April 5, 2013 at 12:23
 • Reply Vanessa

  Kære Anynym,

  Du har så meget ret i, at det på en måde føles som at være i ingenmandsland. Det er utrolig svært, og det er en følelse ingen andre rigtig forstår, medmindre de har/er i samme situation. Det er så skønt, at du tog tiden til at skrive, især fordi du siger at du ikke har kommenteret før. Den har virkelig varmet, og det er rart at vide at jeg ikke er "alene" i denne her følelse, og at der er en som forstår min situation.

  Jeg ville nu ønske jeg vidste hvem du var. Jeg ved ikke om du kigger tilbage her igen, men hvis du gør er du mere end velkommen til at kontakte mig på email (nessuh@live.com), hvis du nogensinde skulle have lyst til at snakke. 🙂

  Igen, tak for din kommentar. 🙂 Og tak fordi du læser med!

  April 5, 2013 at 12:50
 • Reply Vanessa

  Det er noget service, og tourism management. Jeg kan nemlig bruge min College uddannelse til den, så jeg håber det er nok. Og det er bare en aftale, hvis jeg altså kommer tilbage inden længe! Kunne være så hyggeligt 🙂

  April 5, 2013 at 12:52
 • Reply Olivia Myrthue

  Hej Vanessa.
  Har været AWAL fra bloglandet i en lang periode, så da jeg ikke kunne komme ind på din blog tænkte jeg "åh nej er hun stoppet". Efter lidt digging fandt jeg frem til denne blog. Kan så forstå at du gik igennem med dine overvejelser til at komme til DK (velkommen), men nu har droppet HF faget. Er ked af, at livet tilbage i DK ikke har levet op til dine forventninger, og håber du finder en vej ud af det.

  Kan fortælle at jeg selv har læst Marketing and Management Communication på den tidligere handelshøjskole i Aarhus (som nu hører under Aarhus Uni), og der er ikke noget krav om dansk, men til gengæld skal du have gode engelsk kundskaber. Så det kan være det ville være en mulighed. An på hvad du har interesse for selvfølgelig 🙂

  Glæder mig til at følge dig her i stedet 🙂

  April 10, 2013 at 11:14
 • Reply Vanessa

  Dejligt at se din kommentar Olivia. 🙂

  Er glad for du har fundet frem til bloggen igen! Yes, det er skønt at det endelig blev til noget med at komme til Danmark (og tak). Sjovt at du skulle sige det. Jeg kunne faktisk ikke komme ind på den uddannelse sidste år, pga. mangel på dansk :/ som er sjovt, da uddannelsen er på Engelsk. Men der skal nok ske noget. Skal bare have tålmodighed 🙂

  Igen, dejligt at høre fra dig igen!

  April 10, 2013 at 11:21
 • Reply Louise

  Åhh hvor må det være frustrerende for dig, når du slet ikke ved hvad der skal ske nu! :-/ Jeg er ked af, at høre at HF ikke levede op til dine forventninger. Men jeg ønsker dig alt held og lykke fremover, og krydser fingre for du kommer ind på uddannelsen, hvis det er det, du aller helst vil. Bare du er glad 🙂 <3

  – Knus Louise

  April 13, 2013 at 08:36
 • Reply Vanessa

  Det er en smule frustrerende :/ Men håber på det bedste. Tak for held og lykke <3 🙂 Og tak for din kommentar. Den varmede!

  April 13, 2013 at 08:37
 • Reply Anonym

  Hej igen….
  ….og undskyld den lange responstid, har bare haft temmeligt travlt på det sidste.
  Det er rigtig sødt af dig at give mig din email adresse og invitere til en "snak" ….det er ikke utænkeligt at jeg kan finde på det …..men samtidig også lidt grænseoverskridende at skrive privat til en "fremmed" 😉
  Vil dog lige tilføje, at jeg er et andet sted i livet, da jeg er ovre hele uddannelses-stadiet og alle de frustrationer og glæder det indebærer…. Men derfor kunne vi jo sikkert godt alligevel udveksle nogle tanker og erfaringer omkring det at være splittet mellem Danmark og USA og de udfordringer det giver 🙂
  Under alle omstændigheder ønsker jeg dig alt godt, og tak for en rigtig god blog!

  April 23, 2013 at 18:28
 • Reply Vanessa

  Du skal ikke undskylde, det er helt ok. 🙂

  Kan godt forstå det er lidt grænseoverskridende, det er det altid når det er en "fremmed". Men kan jo gætte mig frem til, at du har læst med i noget tid, så du kender mig lidt mere end jeg kender dig. Men der er intet pres, du kan altid skrive en mail, i dag, om to måneder, eller aldrig. It's up to you! 🙂

  Jeg ønsker også dig alt godt. Og tusind tak for de søde ord. Er glad for, at du kan lide min blog! 🙂

  April 23, 2013 at 18:32
 • Leave a Reply

  You may also like

  Translate »